A lot of LEGO minifigures

Utställningen "Art of the brick"

Det finns konstutställningar som man bara inte vill missa. Under min resa till DrupalCon i Amsterdam i månadsskiftet september/oktober 2014 såg jag att utställningen Art of the brick var i stan. Eftersom den åker världen runt och inte hade planer på att komma till Sverige inom kort kände jag att jag helt enkelt var tvungen att gå och se den.

Det finns en handfull personer i världen som är så kallade LEGO Certified Professionals, hobbyister som brinner så mycket för LEGO på olika sätt att LEGO Group har erkänt dem som affärspartners och låter dem använda LEGO i sitt konstnärsarbete. Varje LEGO Certified Professional är utvald på följande grundvalar: 

  • Byggnadsskicklighet
  • Sin entusiams för LEGO-bitarna och LEGO-systemet
  • Sitt bemötande gentemot andra LEGO fans och publik

Konstnären bakom Art of the brick heter Nathan Sawaya och är den enda personen i världen som innehar både LEGO Master Model Builder och LEGO Certified Professional (LCP), och han har sedan 2002 byggt otaliga konstverk i sina ateljéer i New York och Los Angeles. Till skillnad från de andra som också är LEGO Certified Professionals, så bygger inte Nathan småhus i klassiskt LEGO-stil utan använder bitarna till att göra stora konstverk, tavelmosaik och tankeväckande installationer.

Om du någonsin kommer i närheten av utställningen så kan jag bara rekommendera ett besök, det är en upplevelse som är svår att härma.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.